Eerste hulp (EHBO) basis opleiding / herhaling
Met een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis.

Onze opleidingen

Eerste hulp (EHBO) basis opleiding / herhaling Oranje Kruis

Doelgroep

Met een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis.

Doelstelling

Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld bij:

  • een bloeding
  • een wond
  • verstuiking of
  • botbreuk.

Maar ook hoe te handelen bij een slachtoffer met een stoornis in het bewustzijn of van de ademhaling. Reanimeren is uiteraard ook een onderdeel van de cursus.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen.

De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt door de directeur van Het Oranje Kruis. 

Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam. Na het behalen van het examen ontvangt u een Diploma Eerste Hulp.

Herhaling cursus

De herhalingscursus Eerste Hulpverlener is een verplichte cursus voor gediplomeerden die hun Eerste Hulpverlener-diploma geldig wensen te houden.

Tweejaarlijks moet het diploma worden verlengd.

Om tot een verlenging te kunnen overgaan, moet de kandidaat elk jaar aantonen aan de gestelde eisen van competenties te voldoen. Wanneer niet kan worden vastgesteld dat de kandidaat nog beschikt over de EHBO-competenties, vervalt de geldigheid van het diploma.

Enkele delen van de cursus overlappen de lesstof van BHV-cursussen. Daardoor is het mogelijk om de BHV en Eerste Hulpverlener herhalingscursussen te integreren.

De cursus is heel praktisch van opzet. Er wordt gewerkt met LOTUS-slachtoffers, die realistisch slachtoffers kunnen uitbeelden. Veel handelingen worden geoefend. Tijdens de bijeenkomsten worden de kandidaten ook op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in de Eerste Hulpverlening.

Toelatingseisen

Geldig diploma Eerste hulp volgens Oranje kruis.

Duur cursus

In totaal dient de nascholing te bestaan uit 14 uur, deze uren kunnen wij geheel naar wens verdelen door samen met u de herhalingsmomenten te plannen.

Opleidingsaanbod

Offerte aanvragen

Naam:
Telefoon:
E-mail:
Aantal personen:
Opleiding:
Opmerkingen:
 

*

Controle:*

* Neem de tekscode over in dit witte vak (spamfilter).